Levertijd 1-2 werkdagen
14 dagen retourtermijn

Mode en Kunst

Expositie Rudi Huisman bij Mannenmode de Rooij

De liefde voor beelden ( schilderijen ) en fotografie is er altijd al geweest. De laatste 10 jaar heeft Rudi Huisman zich verder ontwikkeld in de portretfotografie. Gezichten kunnen een verhaal op zich vertellen, detail, licht, compositie en kleur vindt hij daarbij erg belangrijk.

Voor de beelden die hij maakt kiest hij vaak voor het specifieke Rembrandt licht. Dit zorgt ervoor dat er diepte in het portret ontstaat. De portretten die worden gecreeerd zijn gebaseerd op de oude meester-schilders maar zijn creaties in de huidige tijd.

Wat Rudi Huisman als kunstenaar belangrijk vind is dat er vraag of een emotie ontstaat bij de kijker. Antwoorden geven zijn portretten niet en de interpretatie die eraan wordt gegeven zal voor een ieder anders zijn.

Door zijn onderwerpen dicht bij huis te houden kan hij er zijn eigen emoties en creativiteit in kwijt. Voor hem ook de reden om zijn dochters regelmatig als model te laten poseren. Hieruit is zijn huidige nieuwe DNA portretserie ontstaan waaraan onder andere Erwin Olaf, Youp van 't Hek, Danny Vera, Frank Boeijen, Johan Derksen, Waylon, en vele andere hebben meegewerkt. De DNA serie is een langlopende portretserie van artiesten/meesters in hun vakgebied, die hij in het meesterlijke Rembrandtlicht laat poseren. Onder de vernislaag van de doeken is een haar verborgen van Rudi Huisman, het DNA zit dan ook letterlijk in zijn werk.

Exposities: 2015 Photoville New York, 2016 Artfair Berlin, 2016 AAF Amsterdam, 2017 Ibis Gallery Finland, 2018 Kunst aan de Vaart, 2021 Stedelijk Museum Coevorden.

Diverse publicaties TV, Fotobladen en Kranten, o.a. het Rijksmuseum Amsterdam en Mauritshuis den Haag.

zoom add-bag pencil arrow-down arrow-left arrow-right arrow-up bag caret-down caret-left caret-right caret-up check close down left minus plus right search star-half star up icon-whatsapp icon-tiktok